frequencic-logo

تغییر عادت! – محصول فرکانسیک عادت سازی

1,350,000 تومان

توضیحات کوتاه

فایل فرکانسیک، حاوی جملات تاکیدی است که می‌تواند باعث تقویت و تثبیت یک عادت خود در ذهن شما شود. سابلمینال ها یا همان پیام‌های پنهان که در این بسته وجود دارند، باعث می‌شوند ناخودآگاه شما بر حسب رفتار و عادت جدید تنظیم شود و به مرور زمان در ذهن‌تان تثبیت شود.

توضیحات

عادت، یک الگوی رفتاری تکراری است که به صورت ناخودآگاه و بدون نیاز به تفکر و کنترل انجام می‌شود. تقریبا عمده‌ی رفتارهای روزانه ما را، همین عادت‌های رفتاری (به انگلیسی Habit) تشکیل می‌دهند که برخی از آنها مانند نفس کشیدن، غیر ارادی و بسیاری دیگر، مثل رانندگی کردن به صورت ارادی به یک الگوی رفتاری ثابت تبدیل شده‌اند. بخشی از این ها عادت‌ خوب و بخشی دیگر از آنها، عادت‌های بد و مضر هستند که نیاز است با نگرشی دقیق و منطقی، تغییر عادت دهیم.

آشنایی با  مکانیزم به وجود آمدن یک عادت و همچنین آگاهی از تاثیراتی که عادت‌ها بر موفقیت و ناکامی‌های ما در زندگی دارند، به ما کمک می‌کند تا راه پرورش عادت‌های خوب که در شادکامی و موفقیت ما موثر هستند را دریابیم و همینطور یاد بگیریم چطور از شر عادات مخرب و مضر خود که به ناکامی‌های ما دامن می‌زنند، خلاص شده و تغییر عادت دهیم.

عادت چیست؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم عادت عملی است که بدون نیاز به برنامه‌ریزی و به صورت ناخودآگاه انجام می‌شود. با تکرار مدام یک الگوی مشخص رفتاری، عادت در ذهن ما تثبیت می‌شود و با گذشت زمان، قوام و دوام بیشتری پیدا می‌کند.

در زندگی روزمره‌ی هر کدام از ما، کارهایی وجود دارد که از الگویی مشخص پیروی می‌کند و دائما تکرار می‌شود. به عنوان مثال، ما هر روز صبح مجبوریم که لباس بپوشیم و برای رفتن به محل کار خود از خانه خارج شویم. بستن دکمه‌های پیراهن، یک روش ثابت دارد و هر روز تکرار می‌شود. خوب! برای دفعات نخست و در زمان کودکی، که سعی می‌کنیم یاد بگیریم چطور دکمه لباس خود را ببندیم، مغز ما نیاز به تفکر و تجزیه و تحلیل در مورد الگوی بستن دکمه لباس دارد، اما بعد از آموختن و ملکه شدن این کار در ذهن، در دفعات بعد مغز بدون نیاز به صرف انرژی و زحمت کشیدن برای تجزیه و تحلیل مجدد، پرونده‌ی الگوی بستن دکمه لباس‌ را زمانی که به اینکار نیاز داریم، از بایگانی خارج کرده و مو به مو به اعضای بدن فرمان می‌دهد و آنها را برای انجام آبرومندانه این کار کنترل می کند.

حالا از دوران کودکی خارج شوید و بدل به همان شخصی شوید که هر روز صبح لباس پوشیده و به سرکار می‌رود! الگوی شما در یک پوشه‌ی قدیمی آماده است؛ تنها نیاز دارید که قصد پوشیدن لباس خود را داشته باشید؛ این الگو به صورت عادت‌وار و ناخودآگاه، به طرزی ماهرانه انجام می شود.

همزمان با بستن دکمه‌هایتان، شما که احتمالا دیرتان هم شده، در حال خوردن آخرین لقمه صبحانه و یا مشغول صحبت کردن با همسرتان هستید، اما عادت کار خود را به درستی انجام می‌دهد و دکمه‌های لباستان‌ هرگز بالا و پایین بسته نمی‌شوند! اگر به کارهای روزانه‌ی خود، از صبح تا شب، نگاهی بیندازید، خواهید دید بیش از 95 درصد کارهایتان را بر حسب عادت انجام می‌دهید. عادت برگ برنده و شیوه‌ی کاری مغز انسان است.

به بیان دیگر، انجام دادن کارها بر حسب عادت، “عادت” مغز ما است. اگر کنترل عادت‌ها را در دست بگیرید، موفق می‌شوید بر قدرت خارق العاده مغز خود مسلط شوید.

با استفاده از مکانیزم عادت‌سازی، مغز به کاهش مصرف انرژی کمک می‌کند.

اگر کارهای دلخواه خود را با کمی تلاش تبدیل به یک الگوی تکراری کنید، موفق خواهید شد به سادگی یک عادت جدید را در مغز خود ایجاد کنید؛ یک عادت خوب، که سال‌ها علاقه داشته‌اید به آن خو کنید.

دلیل اینکه مغز ما کارها را بر اساس الگوهای ثابت و عادت‌وار انجام می‌دهد، این است که سعی می‌کند با بهینه سازی، از صرف انرژی‌های غیر ضروری خود‌داری کند. مغز حدود یک پنجم از انرژی مورد نیاز بدن را صرف می‌کند در حالی که تنها 2 درصد از وزن بدن ما را تشکیل می‌دهد!

یک اداره یا دفتر کار را در ذهن تصویر کنید. فکر کنید مدیر اداره هر روز صبح تمام وظایف روزمره تک تک کارکنان را برای آنها شرح بدهد! حساب کنید این مدیر هر روز چقدر وقت و انرژی هدر می دهد؟ در حالی که بهتر بود یک بار شرح وظایف هر نفر را به صورت چک لیست و به شکل مکتوب به کارمندان خود ارائه می‌کرد. در این صورت بدون صرف انرژی برای تکرار مکررات، کارمندان صبح به صبح کارهای خود را به صورت خودکار شروع می‌کردند و با هر بار انجام دادن وظایف خود و بالا رفتن تجربیاتشان، پرسنل موفق‌تری می‌شدند. این دقیقا همان اتفاقی است که در مغز ما برای عادت‌ها صورت می‌گیرد.

وظایف چشم، دست، پاها و حتی گوش ما در حین رانندگی مشخص است. بدون نیاز به تمرکز و توجه اضافی، دنده عوض می‌کنیم، سرعت و سبقت می‌گیریم و در صورت نیاز به دقت بالا، ترمز می‌کنیم. در حالی که در ابتدای آموزش رانندگی، لازم بود دائما کارها را به خودمان یادآوری کنیم.

عادت های خوب و بد در زندگی !

حالا که تا حدودی متوجه شدیم عادت چیست و چطور عمل می‌کند، بد نیست اشاره کنیم که چطور عادت‌ها را باید به خوب و بد تقسیم کنیم؟ همه ما در زندگی خود اهدافی کوتاه مدت یا بلند مدت داریم. کمترین میزان هدفمند بودن در زندگی، میل به زنده بودن و گریز از نابودی است؛ حتی اگر هیچ هدف مشخص شده‌ی والایی نداشته باشیم، که موضوعی بعید به نظر می‌رسد، لااقل به دنبال فرار از مرگ و نیستی هستیم!

هر عادتی که ما را به اهدافمان نزدیک کند را می‌توان عادت خوب نامید و اهدافی که در کوتاه مدت و یا بلند مدت ما را از اهدافمان دور می‌کنند، باید در دسته عادت‌های بد ثبت شود. به عنوان مثال اعتیاد، از آنجا که به کیفیت زندگی، سلامت، اعتبار و عزت نفس و روابط انسانی ما لطمه می‌زند، یک عادت بد به حساب می‌آید، هرچند که عملی لذت بخش باشد. برعکس اعتیاد، روزانه چند ساعت تمرین سخت و عرق ریختن به این دلیل که به هدف قهرمان شدن ما کمک می‌کند، با وجود طاقت‌فرسا بودن، یک عادت خوب محسوب می‌شود. اینجاست به قدرت تغییر عادت میتوان پی برد. به عنوان مثال می توان عادت سیگار کشیدن را جویدن آدامس تغییر داد.

تغییر عادت می تواند ما را از بسیاری مشکلات در آینده دور نگه دارد

به باور بیشتر روانشناسان، هدف اصلی هر کس در زندگی رسیدن به آرامش و شادکامی است، پس تمامی الگوهای رفتاری تکرارشونده‌ی ناخودآگاه، که ما را در رسیدن به آرامش کمک می‌کنند، عادت‌های خوب زندگی ما هستند. رنج بیماری در میانسالی و پیری، قطعا دلیلی برای از دست دادن آرامش ما و اطرافیانمان خواهد بود، پس با عادت دادن خود به ورزش روزانه، باید کمک کنیم تا آرامش ما حفظ شود و دقیقا به همین دلیل، همگان باور دارند که ورزش کردن یک عادت خوب است که می توان با تکنیک تغییر عادت، ورزش را به عادت خوب مان بدل کنیم.

عادت‌های جدید چگونه شکل می‌گیرند؟

تا اینجای داستان از چیستی عادت‌ها و تقسیم آن به عادات خوب و بد گفتیم؛ حالا وقتش رسیده که بفهمیم چطور در خود، یک عادت جدید و خوب را که به اهداف ما در زندگی کمک می‌کند، به وجود بیاوریم؟ و در مقابل، چگونه می‌شود عادت بدی را در خود جایگزین کنیم! حتما قانون اول نیوتن را به خاطر دارید. طبق این اصل، اگر به یک قطار باری در حال حرکت، نیروهای مخالفی مانند اصطکاک ریل‌ها وارد نشود، بدون نیاز به سوخت تا ابد به راه خود ادامه می‌دهد.

قانون اول نیوتن می‌گوید: اشیا مایل‌ند وضعیت خود را حفظ کنند، مگر اینکه نیروی خارجی بر آن‌ها اعمال شود. این موضوع در مورد مغز ما هم صادق است. مغز ما مایل است عادت‌ها و الگوهای قدیمی خود را داشته باشد و زحمت انجام محاسبات و تجزیه و تحلیل راه‌های جدید را به خود ندهد؛ مگر اینکه شما مغز را مجبور کنید تغییر وضعیت داده و یک الگوی جدید برای خود تعریف کند!

این تغییرات در ابتدا کمی دردسرساز و نیازمند صرف وقت و انرژی است، اما بعد از مدت کوتاهی به یک الگوی ثابت و تکراری مبدل شده و بدون زحمت و به صورت ناخودآگاه انجام می‌شوند.

فرض کنید متوجه شده‌اید، برای داشتن درک بهتر نسبت به زندگی، نیاز است که به مطالعه روی بیاورید. در ابتدا این کار برای مغز هزینه‌بر و پرزحمت است و طبق اصل نیوتن، مغز مایل نیست به این کار جدید تن بدهد. اما اگر مدتی بر هدف عالی خود پافشاری کنید، مطالعه به یک عادت ذهنی بدل می‌شود که به آن معتاد خواهید شد و چه اعتیاد خوبی!!!

برای تغییر عادت به یک توان و نیرو برای تحمل سختی‌های اولیه نیاز است

زمانی که رفتار جدید را در خود نهادینه می‌کنید، خوشحالی رسیدن به هدف، پاداش ذهن و مغز شما خواهد بود و پس از مدتی بدون نیاز به تلاش شما،  مغز برای دست یافتن به پاداش دوباره، رفتار تازه آموخته را تکرار می‌کند. در اینجا شما خود را به یک عادت خوب دچار کرده‌اید.

در بسیاری از منابع، انجام مداوم یک کار برای 14 تا 21 روز را شرط تثبیت یک عادت بیان می‌کنند، اما تحقیقات جدید توصیه می‌کند که برای خو کردن به یک عادت جدید، حداقل 66 نوبت، بدون وقفه و بهانه آن کار را انجام دهید. البته در متون دینی برای کسب یک عادت معنوی، از عدد 40 روز که اصطلاحا به چله‌نشینی معروف است صحبت شده است.

برای تغییر یک عادت بد و یا ایجاد یک عادت خوب، به یک توان و نیرو برای تحمل سختی‌های اولیه نیاز است، که نباید از آن بترسیم یا دلسرد شویم. شاید در گذشته بارها برای تغییر رفتارها تلاش کرده و موفق نشده باشید. این بار به نیوتن و اصل اساسی‌اش فکر کنید و نیروی مورد نیاز برای تغییر وضعیت را به ذهن و جسم خود وارد کنید، بدون شک، بعد از مدتی عادت شکل خواهد گرفت.

البته عادت‌ها در ابتدا مثل نهال شکننده هستند و اگر به آنها توجه نکنیم به درخت تناور تبدیل نمی‌شوند، پس لازم است که از عادت‌های خوب و تازه خود محافظت کنید.

یک شیوه عملی برای ایجاد، تغییر عادت و تثبیت عادت جدید

یکی از روش‌های بخاطر سپردن معنای واژگان انگلیسی، پیوند دادن آنها با یک کلمه فارسی هم‌آوا و ایجاد یادآور است. به عنوان مثال، عکس یک گربه را بر روی یک نیمکت کشیده و واژه‌‌ی cat به معنای گربه را به شما آموزش می‌دهند؛ از این به بعد با دیدن یا شنیدن کت به یاد گربه می‌افتید، یعنی در ذهن شما یک یادآور ایجاد شده که با کمک آن کلمه انگلیسی را به یاد می‌آورید.

گام اول در ایجاد یک عادت تازه هم، به وجود آوردن یک یادآور است. مثلا اگر قرار است به ورزش کردن و تمرینات سخت عادت کنید، بهتر است عکس قهرمان المپیک را روی در اتاق خود بزنید تا با دیدن این عکس به یاد تمرین و تلاش مورد نیاز برای قهرمانی بیفتید. و عادت جدید به شما یاداوری شود.

در گام دوم، باید عادت خود را ساده‌سازی کنید. نیاز نیست برای کتاب‌خوان شدن روزی 150 صفحه مطالعه کنید. بین ایجاد یک عادت رفتاری خوب با هدف نهایی خود تمایز قائل شوید. همین که عادت کنید در یک ساعت مشخص، روزی یک صفحه مطالعه کنید گام بزرگی برداشته شده است! بعد از عادت کردن به مطالعه، حتما می‌توانید آنرا توسعه بدهید تا به هدف و برنامه خود برسید.

گام مهم سوم، پاداش دادن به مغز است. هر بار که رفتار مورد نظر خود را به درستی انجام می‌دهید ـ هرچند کار شما کوچک و ساده باشد ـ از خودتان تشکر کنید! بد نیست بستنی مورد علاقه خود را به خودتان هدیه بدهید. شکرگزاری، معجزه می‌کند. از خودتان تشکر کنید تا حال بهتری پیدا کنید و عادت در شما تقویت شود.

و نهایتا سعی کنید دائما تصویرسازی ذهنی کنید. در لحظه های سخت تمرین، برای از دست ندادن انگیزه و تن دادن به عادات خوب ورزشی، گاهی چشم ها را ببندید و لحظه ای را تصور کنید که قرار است از سکوی قهرمانی بالا بروید و مدال بگیرید. اگر می خواهید برای کنکور، بهتر درس بخوانید، تصویر حضور خود را کلاس‌های دانشگاه، برای ذهن‌تان خود ترسیم کنید.

 تثبیت عادت‌ خوب در ذهن با استفاده از روش فرکانسیک:

خبر خوب آنکه با کار کردن بر روی ناخودآگاه ذهن، می‌توانید عادت‌های خوب را در ذهن‌تان تثبیت کنید و از منفعت غیر قابل انکار آن بهره بگیرید. امروزه، در برهه‌ای تاریخ زندگی می‌کنیم که با استفاده از علم و تکنولوژی، غیرممکن‌ها ممکن شده است.

فایل فرکانسیک، حاوی جملات تاکیدی است که می‌تواند باعث تقویت و تثبیت یک عادت خود در ذهن شما شود. سابلمینال ها یا همان پیام‌های پنهان که در این بسته وجود دارند، باعث می‌شوند ناخودآگاه شما بر حسب رفتار و عادت جدید تنظیم شود و به مرور زمان در ذهن‌تان تثبیت شود.

فایل اختصاصی تثبیت عادت خوب با روش فرکانسیک :

فرکانس ذهنی هر فرد، مشخص و منحصربفرد است، علاوه بر این، هر فردی نیاز دارد که نوع خاصی عادت را در زندگی خود تثبیت کند. بنابراین با فایل اختصاصی فرکانسیک، می‌توانید عادت‌های مورد نظر خود را در ذهن‌تان ایجاد کنید و از فوائد بی‌شمار آن بهره بگیرید.

منبع: تیم تولید محتوای گروه بین المللی و تحقیقاتی فرکانسیک 

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “تغییر عادت! – محصول فرکانسیک عادت سازی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *